Villa maakt brandhout van Black Cats

Dé degradatietopper werd een zware afstraffing voor de bezoekers uit Sunderland. Een excellent Villa legde er maar liefst zes in het mandje en sluipt zo op gelijke hoogte van zowel Newcastle als Sunderland.

Het was genieten maandagavond. De grootste zege in 18 jaar (7-1 tegen Wimbledon nvdr) was niet meer dan oververdiend te noemen. Met een beetje hulp van de buren uit Smethwick kan een zege aanstaande zaterdag op Carrow Road zo goed als de redding betekenen.

Beide clubs kenden het belang van de wedstrijd. Bezoekend manager Paolo Di Canio noemde het zelfs zijn Champions League finale. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het er in de beginfase nerveus aan toe ging.

Het was wachten tot op het halfuur voor de eerste kans. Samenspel met Christian Benteke bracht Gabby Agbonlahor oog in oog met Simon Mignolet, maar de kwieke flankaanvaller plaatste het leer aan de verkeerde kant van de paal.

Het laatste kwartier van de eerste helft was er eentje om op het punt van de stoel te gaan zitten. Eerst pegelde Ron Vlaar een verre knal in doel, maar de vreugde was van korte duur. Een minuutje later bracht Rose de bordjes opnieuw in evenwicht.

“Here we go again,” ging door Villa Park. Onterecht, want de jonge leeuwen knokten zich opnieuw in de wedstrijd.

Matty Lowton onderschepte een cross en stak vliegensvlug het veld over. De rechtsback vond Andreas Weimann moederziel alleen aan de rand van de zestien en de Oostenrijker werkte beheerst af.

Na de rust schakelde Villa een paar versnellingen hoger en met waar champagnevoetbal vernederde het zijn gasten.

Christian Benteke – tot dan aan een matige partij bezig – ontbond zijn duivels. De Belg reageerde alert op een parade van Mignolet en op hoekschop bracht hij ex-Villan Carlos Cuellar in verlegenheid. De aanvaller rondde zijn hattrick af met een schot uit een scherpe hoek.

Het vat werd tot de bodem geledigd. Sessegnon kreeg rood voor een kwade trap en de thuisploeg bleef doorduwen. Gabby Agbonlahor profiteerde van geblunder in de bezoekende verdediging en ging rond Mignolet om ook z’n doelpuntje mee te graaien.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s