Benteke aast op transfer

Christian Benteke schokte afgelopen weekend Aston Villa door een officiële transferaanvraag in te dienen. De spits ging niet mee op oefenstage in Duitsland en krijgt nog tot 18 juli verplicht verlof.

Amper tien maanden nadat de Belg in Genk zijn overgang naar de Premier League forceerde, gooit Benteke nu ook bij Villa zijn speelgoed uit de wieg. Plots lijken alle Engelse toppers geïnteresseerd in de goalgetter, maar Tottenham ligt in pole positie om hem binnen te halen.

Eind augustus was een doktersbriefje de aanleiding van een vertrek uit België, nu duwt hij de club die hem een kans gaf op het hoogste niveau met de rug tegen de muur.

Met negentien doelpunten had de 22-jarige international een belangrijk aandeel in het behoud van Villa. De meeste waarnemers zijn het er dan ook over eens dat mocht hij volgend seizoen bevestigen, een overgang naar de absolute top onvermijdelijk zou zijn.

Alleen lijken Benteke en zaakwaarnemer Kismet Eris geneigd om reeds te cashen op het succes van afgelopen seizoen. Aan de ene kant begrijpbaar, want het Premier League-kerkhof ligt vol one-season-wonders.

Wat er ook gebeurd, feit is en blijft dat de verbintenis tussen Aston Villa en Benteke nog drie seizoenen loopt. The Spurs lijken niet van plan om de vraagprijs te bieden, maar Villa is al zeker niet bereid om hem goedkoop van de hand te doen.

Van Hero tot Villain in enkele dagen: het sprookje-Benteke is over op Villa Park. Zelfs al blijft hij nog een extra seizoen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s