Emirates blijft lucky ground

Op de eerste speeldag van de Premier League heeft Aston Villa meteen voor een stunt van formaat gezorgd. The Villans gingen op The Emirates met de volle buit lopen, nadat het al vroeg in de wedstrijd op achterstand was gekomen.

De kalendercommissie was dit jaar niet Villa-gezind. Met verplaatsingen naar Arsenal, Chelsea en een thuiswedstrijd tegen Liverpool oogt het speelschema van Villa ontzettend zwaar. Toch hebben Paul Lambert’s mannen de eerste opdracht tot een goed einde gebracht.

Na amper enkele minuten spelen leek het alsof de bezoekers niets hadden geleerd ten opzichte van vorig seizoen. Ron Vlaar bevond zich hopeloos uit positie en Oxlade-Chamberlain wist vanop links de vrijstaande Giroud te bedienen.

Villa knokte zich opnieuw in de wedstrijd na een strafschopfout op Agbonlahor. Gabby ging op wandel door de defensie, tot hij tot stilstand werd gebracht door de lokale doelman.

Christian Benteke stapte zelfverzekerd achter de bal, maar Szczesny pareerde het leer uit de hoek. De Belg was goed gevolgd en knikte de 1-1 in de rebound tegen de touwen.

Even later was Szczesny alweer onzeker aan het acteren. Na klungelwerk ver buiten zijn doelgebied kon hij zijn misstap alsnog rechtzetten toen hij een verre lobbal van Ashley Westwood spectaculair wegtikte.

Na de kampswissel ging het van kwaad naar erger voor the Gunners. Op het uur haalde Koscielny de doorgebroken Agbonlahor neer in zijn eigen zestien.

Opnieuw penalty en deze keer faalde Benteke niet.

Villa kwam helemaal op rozen te zitten toen Koscielny tegen een tweede geel kartonnetje aankeek en Arsenal met tien verder moest.

Toch kreeg Brad Guzan nog meermaals de mogelijkheid om zich te onderscheiden. Eerst won hij een één-op-éénsituatie met Rosicky en daarna tikte hij een poging van Cazorla subliem tegen het doelhout.

Vijf minuten voor tijd rondde Antonio Luna de klus helemaal af toen hij een vlijmscherpe counter koelbloedig afwerkte.

Deze zege betekent de derde overwinning van Aston Villa in Arsenal’s nieuw stadion, alleen Chelsea won er evenveel. Datzelfde Chelsea is woensdagavond meteen de volgende tegenstander van onze Villans.

De doelpunten + sfeerbeeld zijn terug te vinden op onze Facebook-pagina.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s