Bekocht op the Bridge

Op Stamford Bridge is Aston Villa er niet in geslaagd om het maximum van de punten te behouden. Het verloor onverdiend met 2-1 van Chelsea.

De wedstrijd begon op een identieke manier als afgelopen zaterdag. Na amper 5 minuten stond het reeds 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Hazard ging door op links en vuurde richting doel. Brad Guzan had een mooie parade in huis, maar het leer caprioleerde ongelukkig via Antonio Luna in doel.

De vrees voor een herhaling van vorig jaar (het werd toen 8-0) was echter ongegrond. Villa hield gemakkelijk stand en gaf geen kansen meer weg. Zelf kon het weinig dreigen.

Tot Christian Benteke vlak voor rusten gaan zijn duivels ontbond. Cech was kansloos op een snoeihard, verrassend schot van de Belg.

Na de rust brak de partij open. Gabby Agbonlahor zag de 1-2 nét over de kooi van Cech vliegen, terwijl Andreas Weimann de goalie op zijn weg vond.

Toch was het de thuisploeg die een tweede keer de netten deed trillen. Een scherp aangesneden vrijschop werd door Ivanovic in doel verlengd. Een bittere pil voor the Villains om door te slikken. Ogenblikken eerder had de Serviër met rood van het veld moeten worden gestuurd na een elleboogstoot op Benteke én hij scoorde vanuit buitenspel.

Bij Villa gingen de kopjes niet naar beneden en reageerde het sterk. Alweer was het Cech die de meubelen redde voor Mourinho en co op een poging van Weimann.

In blessuretijd kneep ref Kevin Friend een oog dicht bij handspel van John Terry in de zestien.

Zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan komt Liverpool op bezoek.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s