Villans staan op uit doden

In een boeiende Midlandsderby deelden gastheer West Bromwich Albion en Aston Villa de punten. Villa leek na amper 11 minuten spel uitgeteld, maar knokte knap terug om zo een puntje mee te graaien naar B6.

Hoewel Fabian Delph, Andreas Weimann en Gabby Agbonlahor slechts vrijdag hun eerste oefensessie achter de kiezen hadden, mochten ze alle drie op de bank plaatsnemen. Lambert koos voor het elftal dat Cardiff had geklopt.

De wedstrijd was amper afgetrapt of Shane Long haalde een diepe bal heerlijk uit de lucht. De Ier schudde Nathan Baker gemakkelijk van zich af en krulde de 1-0 tegen de touwen.

En daar bleef het niet bij. Tien minuten waren we ver of Leandro Bacuna’s laterale pass belandde alweer bij die dekselse Long. Een versnelling en lobbal later was de score verdubbeld.

Gedreven door de haat die van de tribunes rolde, gingen the Baggies door op hun elan. Gelukkig maar dat Stephane Sessegnon doelgerichtheid miste en zo twee wenkende kansen over knalde.

Op het uur hoopte Lambert dat de inbreng van het trio Delph-Weimann-Agbonlahor kentering zou brengen. Het geloof bij de bezoekers wakkerde alleszins aan en ex-Villan Boaz Myhill had alle moeite om een afstandsschot van Weimann in hoekschop te deviëren.

De Oostenrijker kopte een voorzet in de loop van de moederziel alleen gelaten El Ahmadi en de Nederlandse Marokkaan prikte de aansluitingstreffer binnen.

En dan kwam het moment van Ashley Westwood. De jonge defensieve middenvelder kreeg het hard te verduren de jongste weken, maar antwoordde in stijl. Met een sublieme eerste touch controleerde hij een afvallende bal en knalde hij het leer heerlijk voorbij de kansloze Myhill. Wat een manier om je eerste goal voor the Villa te maken.

Met nog een kwartier voor de boeg grepen the Baggies tactisch in. Anichebe vervoegde Long in de spits en Villa plooide noodgedwongen terug. Verder dan wat steriele druk kwam de thuisploeg niet meer.

Een verdiende puntendeling die heel wat meer voldoening geeft dan de 2-2 van vorig seizoen!

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s