Doelpunten én driepunter op Villa Park

Het was lang geleden. Villa scoorde – tweemaal zelfs -, hield de nul én pakte een belangrijke driepunter in het eigenste Villa Park. Doelpunten van Leandro Bacuna en Libor Kozak waren genoeg om Cardiff City met lege handen terug naar huis te sturen.

In een anders flauwe eerste periode zat het animo in de beginfase. Met een verre uithaal van El Ahmadi had Cardiff-doelman Marshall alle moeite mee, maar verdediger Caulker was alert genoeg om de rebound vlak voor de neus van Benteke weg te kegelen.

Even later kreeg Christian Benteke wel het leer in een schietpositie; zijn grondscherend schot ging nipt naast de bezoekende kooi.

The Bluebirds herstelden het evenwicht en de wedstrijd kabbelde rustig verder. Beide doelmannen kwamen niet meer in actie en onder boegeroep ging de thuisploeg richting kleedkamer.

Paul Lambert greep in en bracht Matty Lowton, waardoor de sterke Bacuna op het middenveld ging postvatten. Bacuna bediende meteen Libor Kozak. Zijn kopbal leek tegen de netten te zullen gaan, maar Marshall had een handreflex in huis om de Tsjech het scoren te beletten.

Met nog een kwartier voor de boeg kreeg Villa een vrijschop. Bacuna nam plaats achter de bal en net zoals tegen Man City krulde de Nederlander ook dit keer het leer lekker tegen de touwen. Marshall stond genageld aan de grond.

Luttele minuten later was het boeken toe voor de Welshmen. Matty Lowton kon een te harde voorzet van Tonev nog net binnenhouden, waarop Kozak ook zijn verdiend doelpuntje mee graaide.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s