Uitstekend Villa pakt oververdiend punt op Anfield

Liverpool kon zijn sterke thuisreputatie geen eer aandoen en moest zich tevreden stellen met een puntendeling. Villa kwam 0-2 voor en had alle reden zich bekocht te voelen.

Aston Villa lijkt Anfield wel te liggen. Nadat het vorig jaar met 1-3 won, leken the Villans opnieuw op weg naar een verdiende driepunter.

Het klom 0-2 voor via Weimann en Benteke, maar een aansluitingstreffer in de blessuretijd van de eerste periode en een discutabele penalty zorgden voor het gelijkspel.

In de eerste helft klopte de tactiek van Aston Villa helemaal. Nieuwkomer Bertrand startte op de linksback, terwijl Weimann opnieuw in de ploeg kwam. Liverpool kon geen goede combinatie op de mat leggen en Aston Villa eiste het leeuwendeel van het balbezit op.

In de eerste minuut kopte Benteke door en Agbonlahor kwam oog in oog met Mignolet. Het stiftertje ging aan de verkeerde kant van de paal naast. Even later knalde Westwood recht op de Belgische goalie.

Westwood schilderde een hoekschop op het hoofd van de instormende Ciaran Clark, die staalhard tegen de paal kopte.

Het was enkel uitstel. Gabby Agbonlahor was een constante dreiging en dolde in de 25e minuut met Kolo Touré. Hij passeerde de Ivoriaan en Andreas Weimann duwde de oververdiende 0-1 tegen de touwen.

Tien minuten later alweer Agbonlahor met de dreiging. Deze keer zond hij vanop rechts het leer voor doel. Mignolet ging onder de bal door en Benteke nam het geschenk in dank aan. Twee doelpunten in twee matchen op een rij voor de Belg.

Villa controleerde en het thuispubliek ging morren. Toch scoorden the Reds een cruciaal doelpunt in de blessuretijd van de eerste periode. Via een magistraal hakje van Henderson belandde de bal bij Sturridge en de ex-Villa jeugdspeler wipte de 1-2 in doel.

Na de koffiepauze drukte Liverpool meteen door. Suarez ging gewillig neer na contact met de uitgekomen Brad Guzan en de ref wees meteen naar de stip. Een héle lichte elfmeter, maar de spits is een volleerde duiker natuurlijk.

Steven Gerrard liet Guzan geen kans en alles was van voor af aan te beginnen. Villa verloor smaakmaker Agbonlahor wegens blessure en beperkte zich tot verdedigen en counteren. Delph ging vanop afstand zijn kans, net naast.

Ook de dreiging van Liverpool kwam van afstandsschoten. Suarez schilderde een vrijschop net naast de kruising en een schot van Henderson werd door de handpalm van Guzan uit het doelvlak gehaald.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s