Villa vergeet te stunten

Manchester City kwam zaterdagavond met de schrik vrij tegen onze Villans. Wat een routinezege leek te worden, werd ei zo na een verdiende stunt van Villa.

De jongens van Tim Sherwood keken meteen tegen een achterstand aan. Na amper drie minuten spel voetbalde Brad Guzan slordig uit en het leer belandde in de voeten van Sergio Aguero. De Argentijn had maar binnen te tikken. Comedy Capers ten top.

Villa kreeg de motor het eerste kwartier niet aan de praat en City dicteerde de wet zonder te dreigen. Naarmate de tijd verstreek, namen de bezoekers het initiatief over en het begon kansen te regenen.

Benteke kwam, al dan niet in buitenspelpositie, oog in oog met Joe Hart. De lage schuiver belandde op de voet van de Engelse international. Ook Cleverley en Grealish kenden geen succes in de afwerking.

Ook na de pauze eiste Villa het meeste balbezit op, maar zette zichzelf buitenspel. Kolarov schilderde een vrije trap in de korte hoek, al lieten Richardson en Bacuna het na hun taak in de muur uit te voeren.

De ploeg lag allerminst tegen de touwen. Cleverley en Sanchez maakten oververdiend gelijk en het Etihad was met verstomming geslagen.

Vijf minuten voor tijd leek Benteke voor de driepunter te gaan zorgen. Joe Hart haalde de Belg neer in de kleine rechthoek. Het logisch rood kartonnetje bleef uit, want Benteke werd onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Een klein slotoffensief van Citeh leverde alsnog de drie punten op. Fernandinho trapte een hoekschop voorbij Guzan.

Met de tegenvallende resultaten van de concurrenten komt de degradatiezone opnieuw wat dichterbij. Al blijft Sherwood overtuigd dat we niet zakken. En met zo’n voetbal zal dit ook niet gebeuren.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s