Volle buit aan de zuidkust

Aston Villa heeft het seizoen op een positieve manier ingezet. Het bracht de lastige verplaatsing naar nieuwkomer Bournemouth tot een goed einde.

Starten tegen een nieuwkomer is nooit een sinecure. Daarbovenop leek het wel of gans Engeland Bournemouth een driepunter gunde.

Villa had een matige voorbereiding achter de rug en met een pak nieuwkomers in de basis was het afwachten wat het zou worden. Het speelde geen briljant voetbal, maar enkele spelers – zoals Micah Richards en Jordan Amavi – lieten een sterke indruk na.

Beide doelmannen werden weinig aan het werk gezet. De thuisploeg nam de eerste helft voor hun rekening en puurde daar amper twee noemenswaardige kansen uit. Tot tweemaal toe stond Guzan pal.

Na de koffiebreak kwam Villa beter in de partij. Idrissa Gueye kreeg meteen na de hervatting een mooie kans op de voorsprong, maar hij vond Boruc op zijn weg.

Sherwood bracht nieuwkomer Rudy Gestede in en dit loonde. Na hoekschop buffelde Rudy de 0-1 tegen de touwen. Meteen zijn 20ste (!) kopbaldoelpunt sinds het begin van 2013-2014. Niemand doet beter.

Het laatste kwartier werd professioneel afgerond, waardoor Brad Guzan niet meer aan het werk werd gesteld. Vrijdagavond volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Manchester United. Gelukkig spelen we daar altijd sterk tegen…

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s