Routineklusje

Een loodzware week werd zaterdag met glans afgesloten. Het sexy Middlesbrough van Tony Pulis werd met 3-0 cijfers huiswaarts gestuurd.

Iedereen was er enkele weken geleden over eens. Na de belabberde prestatie op Brentford was het boeken toe voor deze campagne. Een vierde jaargang in het vagevuur van tweede klasse stond ons te wachten.

Fast Forward met een maand. Weliswaar met een match meer gespeeld, staan the Villans op een zesde plaats. Genoeg voor die 27e mei toch maar weer met rood aan te stippen.

Eerder deze week werden mooie overwinningen geboekt op Small Heath en Forest. Boro, in mindere doen, leek een hapklare brok. Toch mocht de intensiteit van deze week met drie topduels niet onderschat worden.

Het zou niet nodig blijken. Villa greep de roodhemden meteen bij de keel. Een vroege goal, een verdubbeling vlak voor rust om uiteindelijk op het eind de kers op de taart te plaatsen. Inderdaad, Villa doet normaal niet mee aan zo’n overtuigende overwinningen.

En nu? Ondanks een dramatische winterperiode doen we maar lekker weer mee. Vijf overwinningen behalen lijkt me een goed richtpunt uit de laatste 8 wedstrijden. Het is niet de gemakkelijkste run in van allemaal, maar met een beetje geluk treffen we op het einde met Leeds en Norwich twee ploegen in vakantiemodus.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s