Pittige generale

Na de resultaten van vorig weekend en de overwinning van Sheffield United zaterdagavond zijn de dobbelstenen zo goed als geworpen in de Championship. De wedstrijd op Elland Road tussen Leeds Utd en Aston Villa werd gedegradeerd tot veredelde oefenwedstrijd.

Enfin, dat dachten wij. Beide ploeg namen risico’s en stelden hun sterkste elftal op. Het werd een pittige partij met een resem halve kansen. Een aangenaam kijkstuk, al hielden we ons hart toch vast bij elke tik die onze Jack te verwerken kreeg.

Het ‘WTF’-moment zat in de slotfase. Onsportief gedrag van Harper en Klitch leidde tot de 1-0 voor de thuisploeg. In de daaropvolgende tumult sprongen beide teams op elkaar en kreeg onze Anwar El Ghazi rood. “Hoe dom,” dachten we met het oog op de play offs. Gelukkig leek Patrick Bamford niet alleen een hele povere spits te zijn, maar ook een eersteklas acteur. Hopelijk volgt de EFL en wordt de sanctie teniet gedaan.

Na wat gekibbel gingen Bielsa en co akkoord om Albert Adomah een vrijgeleide te geven richting doel.

Het laatste kwartier ging op het bitsige elan verder. Een geprikkeld Leeds ging voluit voor de winst, maar Villa kwam nooit in de problemen. Elke bal, maar echt letterlijk élke bal werd door Tyrone Mings onschadelijk gemaakt.

We kregen nog eventjes een hartaanval toen John McGinn geel kreeg na een drieste tackle en zich eventjes een volleyballer waande. Gelukkig mag de Schot volgende week Norwich uitzitten. En laten we dan maar ook meteen Grealish en Mings rust gunnen…

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s