Konsa weggeplukt bij Brentford

Met Ezri Konsa haalt Aston Villa een jong Engels talent binnen. De centrale verdediger komt over van Brentford, waar Dean Smith hem nog enkele maanden onder zijn hoede had.

De carrière van Ezri gaat pijlsnel. Hij begon bij het Londense Senrab FC, een clubje die ondertussen al meerdere talenten heeft gelanceerd (o.a. Sol Campbell, Ledley King of onze eigenste John Terry).

Daarna trok hij naar de academie van Charlton, waar hij drie seizoenen terug in de League One verkozen werd tot hun jonge speler van het jaar. In juni 2018 haalde Smith hem naar Griffin Park, waar hij dus na een jaar alweer vertrekt. Met een verkoopsom van 12 miljoen verdriedubbelt Brentford zijn investering.

Konsa leek begin deze maand op weg naar de buren uit Wolverhampton, maar het is dus Villa die aan het langste eind trekt. De 21-jarige belofteinternational, die er een zwak EK heeft opzitten, kan ook rechts uit de voeten of in het middenveld.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s