Wedstrijd duurt kwartier te lang

De kop is eraf. The Premier League 2019-2020 heeft zich op gang getrokken, gelukkig opnieuw mét Aston Villa erbij.

De kalendermaker had ons geen gemakkelijke terugkeer beloofd. Een bezoek aan het nagelnieuw Tottenham Hotspur Stadium tegen de Champions League-finalist.

Er waren veel vraagtekens voor aanvang van de competitie. Hoe zou dit Villa voor de dag komen, versterkt met een dozijn nieuwelingen. Afgeschilderd als een tweede Fulham, nog voor een bal getrapt werd.

Met een sterke eerste helft hebben onze Villans heel wat criticasters de mond gesnoerd. We werden weggedrukt door een veel sterkere tegenstander, maar Villa counterde met momenten vlijmscherp. De eerste werd knap afgewerkt door John McGinn, daarna verzuimde nieuweling Trezeguet tot tweemaal toe de score uit te diepen.

Na de onderbreking schakelde de thuisploeg een niveau hoger. Onder impuls van een sterk centraal duo in Tyrone Mings en Bjorn Engels hield Villa lange tijd stand. Uiteindelijk deden de inbreng van Eriksen en onze eigenste vermoeidheid de wedstrijd kantelen.

Het scorebord tekende uiteindelijk 3-1 na het laatste fluitsignaal. Geen schande te verliezen bij zo’n sterke tegenstander.

Komende zaterdag wacht met Bournemouth een eerste zespuntenwedstrijd. Het lijkt vroeg om deze partij zo’n label mee te geven, maar dit zijn de wedstrijden die je vroeg in het seizoen absoluut moet winnen om mee te zijn met de middenmoot. Gestuwd door een uitverkocht Villa Park verwachten we niet anders dat een 110 % inzet van het team.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .