De kop is eraf!

Het was er weer zo eentje, een magische avond op Villa Park onder de kunstlichten. Al was het deze keer nog nét iets specialer. De sfeer en gezangen waren van in de openingsfase oorverdovend.

© Getty Images

Een openingsfase waarin Villa het best moeilijk had. Everton trok meteen het laken naar zich toe en eiste het leeuwendeel van het balbezit op. De bezoekers drukten Villa terug richting Holte End en vooraan had Wesley het moeilijk met het beest in Yerry Mina.

Tot de 21e minuut. Een snelle spelhervatting belandde bij Jota die Wesley het laantje instuurde. De Braziliaan plaatste het leer keurig voorbij Jordan Pickford. Een doelpunt dat bevrijdend werkte. Wesley tankte zelfvertrouwen en ontpopte zich tot één van de uitblinkers bij the Villans.

The Toffees kunnen terecht ontgoocheld terugkijken op deze wedstrijd. Voor hetzelfde geld had deze partij anders kunnen verlopen. Wat als Iwobi en Kean meteen hadden gestart, wat als Andre Gomes zich had gedragen als een Premier League-voetballer,… Enfin, het neemt niet weg dat deze overwinning in onze ogen 100% verdiend is. De verbondenheid tussen dit team, de coaching staf, de fans, het bestuur, kortom iedereen is ongezien. Deze driepunter is de verdienste van de hele entourage.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .