Villans boeken dubbele zege

Met zeges tegen Manchester City en Wigan Athletic heeft Aston Villa zich uit de onderste zones van de tabel gewerkt.

Darren Bent beleefde zaterdagavond hét droomdebuut. Toen doelman Joe Hart een plaatsbal van Ashley Young onvoldoende kon wegwerken, duwde de Engelse international de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft namen the Citizens het overwicht in de partij, maar Villa speelde defensief een ijzersterke wedstrijd. Friedel & co kwamen nog even goed weg, toen een afgeweken bal op de paal belandde.

Ook dinsdagavond werd er gevoetbald. In Wigan’s DW Stadium stond een uitgestelde partij op het programma. Wigan bezette plaats 18 en telde net 3 punten minder dan the Villans. Een regelrechte zespuntenwedstrijd dus.

Villa nam een furieuze start en had na tien minuten de partij geklaard kunnen hebben. Onder andere Darren Bent en Stewart Downing konden hun kansen niet verzilveren.

Na de onderbreking pareerde thuisdoelman El Habsi subliem een kopstoot van Carlos Cuéllar. Gabby Agbonlahor kopte de rebound over de lijn, meteen de eerste roos van het seizoen voor Gabby.

Toen Ashley Young er vanop de stip 0-2 van maakte, leek de partij gespeeld. Maar Villa zou Villa niet zijn, moest het zichzelf niet moeilijk maken. Een afstandsschot werd door de benen van James Collins gedevieerd in doel.

The Wiganers duwden Villa terug tot tegen het eigen doel, maar er werd al bij al goed standgehouden. De jonge Nathan Baker maakte trouwens op de linksbackpositie een stevig Premier League-debuut.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s