Lukaku wint Battle of the Belgians

Niet alleen is Aston Villa v Everton de meest gespeelde wedstrijd in Engeland, het duel had met de aanwezigheid van Benteke en Lukaku ook een extra pigment. Uiteindelijk miste onze Christian nog dat tikkeltje scherpte na zijn blessure en bleef Lukaku aan de overzijde zijn bloedvorm tonen.

De vormpeil van the Villans op Villa Park is zwak te noemen. Lambert schakelde dan ook over naar een 4-4-2 opstelling om meer druk te ontwikkelen, waardoor Agbonlahor een rij vooruit schoof.

In de eerste helft was het tempo moordend. Van een studieronde was geen sprake. Benteke zette zich door op links en ging gewillig neer na contact. Het leer ging meteen op de stip. De Belg trapte zijn elfmeter evenwel op Howard, die met een heerlijke handreflex zijn netten schoon hield.

Ook daarna bleef de Amerikaanse goalie zich onderscheiden. Bij eén-op-éénduels met Benteke en Weimann trok hij aan het langste eind.

Het cliché in voetbal, maar als je je kansen niet afmaakt…

Everton kwam beter in de partij en ook Guzan had een reflex in huis op een kopbal van Lukaku.

Door de blessure van Antonio Luna ging Nathan Baker op links gaan spelen, terwijl Ciaran Clark mocht invallen en zijn plaats centraal in de verdediging ging opnemen.

Eén moment van concentratieverlies van Clark was genoeg om Lukaku moederziel alleen de 0-1 te laten binnen prikken.

Hoewel Agbonlahor de gelijkmaker eerst nog teleurstellend in de handen van Howard trapte, was de partij gauw gespeeld. De ingevallen Osman maakte er 0-2 van en de hoofdjes gingen naar beneden.

Villa kon geen vuist meer maken en the Toffees speelden de partij verstandig uit zonder nog in de problemen te komen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s