Small Heath Away – love it

Sommige onder ons haten wedstrijden tegen het gespuis. Winnen wordt voor een club als Villa aanzien als normaal, terwijl een verlies leidt tot een open top parade en een DVD of tien in Blues hun clubshop. Persoonlijk vind ik zulke wedstrijden met niets te vergelijken, gewoonweg sublieme ervaringen.

Bakkie vol kletsen in de pubs rondom Villa Park – in colonne richting St. Andrews – spanning en haat die van de tribunes rolt – (eventuele) last minute winners – falende Old Bill – gefrustreerde Zulu’s… Love it.

92117082_gettyimages-614829280-1Sinds een aantal weken is Steve Bruce aan het roer bij the Villans. De Steve Bruce van die bewuste goal. En ja, deze die met Blues er 4 op 6 wist te winnen tegen Villa. Redenen genoeg om de man te haten, maar de aanstelling voelt gewoon juist aan. Als geen ander weet Bruce wat er leeft bij de supporters en hij slaagt er telkens in deze passie te vertalen naar zijn ploegen. Een nieuwe Martin O’Neill als het ware, een ideale persoon die de club in deze omstandigheden nodig heeft.

Zijn start is positief te noemen. Met een 7 op 9 staan de resultaten meteen mooi op het bord, het spelniveau moet nog een kwaliteitsinjectie krijgen. De confrontatie met zijn voormalige werkgever is zijn eerste grote test. Small Heath heeft met Gary Rowett één van de beste jonge managers van het land in dienst. De Villa-fan heeft Blues met een laag budget van een hopeloos geval naar een stabiele subtopper uitgebouwd. Hoewel het allesbehalve een gezondheidswandeling wordt, leeft ondergetekende in de hoop dat het kwaliteitsverschil en het record van Brucey Bonus in 2nd City derby’s de drie punten zullen opleveren. Antwoord zondag rond het middaguur, live te bekijken op Eleven Sports.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s