Champions of Duisburg

Afgelopen weekend was Villa uitgenodigd op de Schauinsland Reisen Cup der Traditionen, dat plaats vond in het Duitse Duisburg. Het werd een ideaal platform om het vertrouwen vol te tanken.

Na de mindere prestaties in de voorgaande oefenwedstrijden tegen Shrewsbury en Walsall reisden we met veel vraagtekens af naar de MSV-Arena. De competitiestart komt steeds dichterbij en dit seizoen is het toch bijna van moeten. Toch was van enige verandering tegenover vorig seizoen weinig te merken.

Met Ahmed Elmohamady (Hull City), Glenn Whelan (Stoke City) en Christopher Samba (vrije speler) had Bruce net voor afreis drie nieuwkomers gepresenteerd. Drie stevige, doch geen spectaculaire aanwinsten. Gary Gardner, Aaron Tshibola (uitgeleend aan MK Dons), Ross McCormack en Jordan Veretout (Fiorentina) mochten thuisblijven.

In de eerste wedstrijd namen the Villans het op tegen de thuisploeg (45’ per wedstrijd). De Zebras promoveerden afgelopen seizoen en komen nu opnieuw uit in de 2e Bundesliga. De eerste minuten waren moeilijk en Jed Steer voorkwam al vroeg een tegendoelpunt.

Na het openingskwartier nam Villa de bovenhand. Jonkies Jake Doyle-Hayes en Callum O’Hare maakten indruk op het middenveld, net als nieuwbakken aanwinst Elmohamaday. Het centrale tandem Terry – Chester straalde rust uit en kwam nooit in verlegenheid.

Uiteindelijk zou Villa de partij gemakkelijk winnen met 3-0 cijfers: Andre Green en tweemaal Scott Hogan.

Tegenstander in de finale was de winnaar van vorig jaar, Hertha Berlijn. De Duitse topklasser had in een felbevochten – en dat mag letterlijk genomen worden – halve finale Malaga geklopt.

Steve Bruce liet, op Jed Steer na, een volledig andere ploeg opdraven. Het tweede elftal stelde eveneens niet teleur.

Christopher Samba trainde reeds enkele maanden mee met de kern en werd vorige week beloond met een vast contract. De 33-jarige verdediger ontpopte zich meteen tot een Fans Favourite. Hij maakte elk offensief onschadelijk en als kers op de taart knikkerde hij op hoekschop de 1-0 tegen de touwen.

Een herboren Gabby Agbonlahor legde uiteindelijk de 2-0 eindstand vast met een slalom rond de doelman.

Resultaten in de voorbereiding moeten natuurlijk met een korreltje zout genomen worden, maar deze prestaties bieden hoop voor de nabije toekomst. Bevestiging in de volgende oefenpartij tegen Watford zou leuk zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s