The city is ours

“Eénrichtingsverkeer.” Voorgaande zin is de samenvatting van de 126e Second City derby.

Met Aston Villa en Birmingham stonden nochtans twee van de Championships in form teams tegenover elkaar. Maar op de 5-1 in 2008 na, werd het de gemakkelijkste derbyoverwining voor the Villans van de laatste jaren.

De belangen waren voor beide ploegen groot zondagmiddag. Met een 7 opeenvolgende overwinning kon Villa voor het eerst dit seizoen een automatische promotieplaats bekleden. De concurrentie had zaterdagmiddag namelijk vakkundig gemorst met punten. Ook Birmingham had alle baat bij om de goede vorm door te trekken, wou het weg blijven van de rode zone.

Een derby staat voor de Birmingham fan synoniem met een Cup Final. Na de wedstrijd verklaarde de tegenpartij dat de spelers de druk die gepaard gaat met een Cup Final niet aankonden. Niets was minder waar. Villa was op alle fronten gewoon de betere van de buren uit B9. En met Grealish heeft Villa een potentiële WK-ganger in de rangen.

Van bij de start nam de thuisploeg de controle over de wedstrijd in handen. Ondanks dat de grootste kans voor de pauze van de voet van Sam Gallagher kwam, na Terry’s slippertje, mocht Birmingham blij zijn met een brilscore aan het rustsignaal. Na de kampwissel werd Villa beloond voor het harde werk. Albert Adomah’s lage schuiver ging op het uur in de korte hoek binnen. Tien minuten voor tijd nam Conor Hourihane alle twijfels weg met een heerlijk afstandsschot. Thomas Hitzlsperger zou er trots op geweest zijn.

Met nog 15 wedstrijden voor de boeg is de eindmeet nog bijlange niet in zicht. Zaterdag wacht een moeilijke verplaatsing naar Craven Cottage. De scenario is niet ondenkbaar dat de tweede stek niet meer de onze is zaterdagavond. Toch oogt de toekomst heel rooskleurig voor de mannen van Steve Bruce. Als sleutelpion Jack Grealish zijn vorm aanhoudt tot begin mei is geen enkele concurrent in staat dit Villa van de tweede plaats te houden.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s