Juni in een notendop

Het is bijna een maand geleden dat Aston Villa de poort naar de Premier League open beukte. Dat feesten zit nog vers in het geheugen, alsof het gisteren was. We zijn slechts enkele luttele weken verder, maar er is toch heel wat gebeurd in B6. Een overzicht:

Een ruil met de buren uit Small Heath

Gary Gardner werd vorig seizoen reeds uitgeleend aan de blauwe kant van Birmingham. Zijn vechtlust viel in de smaak van de locals, waardoor Villa en Blues het eens raakten om de jongste Gardner te ruilen voor de Spaanse spelmaker Jota. Dean Smith kent de middenvelder van bij Brentford, waar hij ijzersterk presteerde. Het leverde hem een dikke transfer op naar St. Andrews, waar zijn sierlijke speelstijl minder in de verf kwam. Toch zijn we overtuigt dat Jota onder Smith zijn oude spelniveau snel zal terugvinden. En Gary? Tja, lifelong Bluenose natuurlijk …

Bye

Een resem kernspelers waren einde contract en maken de Premier League niet meer mee. Enkelen hadden een aandeel in de promotie en mogen door de grote poort vertrekken. Sommige waren een minder succes en verlaten Villa via de zijdeur. Tot slot werd voor Ross McCormack een uitzondering gemaakt en de automatische schuifpoort een jaartje eerder open gezet.

Verlaten de club: Tommy Elphick (inmiddels naar Huddersfield), Richie De Laet, Glenn Whelan, Albert Adomah, Mile Jedinak, Ross McCormack, Mark Bunn, Micah Richards, Alan Hutton

Welcome back

Anwar El Ghazi en Kortney Hause blijven ook volgend seizoen aan boord! De aankoopoptie op beide spelers werden gelicht. Lille kreeg zo’n £ 7 miljoen gestort, terwijl de Wolves slechts £ 3m vangen voor Hause. Rekening houdende met de prijzen de dag van vandaag? Een batje!

John Terry

Speculaties genoeg afgelopen maand. Zou Terry manager worden van Middlesbrough, West Brom of toch zijn vriend Lampard opvolgen bij Derby? Niets van aan. JT verlengde gewoon zijn contract.

Safe Hands

Het zou een film kunnen zijn. De seizoensopener starten op Hull, daarna vervangen worden door een vliegenvanger en versluist worden naar de League One. Net na kerst teruggeroepen worden, eventjes het doel in en daarna opnieuw vervangen door een andere vliegenvanger. Uiteindelijk raakt Jed tussen de palen en heeft hij een groot aandeel in de promotie. Beloning? Een nieuw contract, dik verdiend!

Big Wes

De recordaankoop van de zomer komt uit ons Belgenland. Voor Wesley werd aan Club Brugge maar liefst £ 22m betaald. De deal is nog niet 100 % rond, maar een werkvergunning krijgen lijkt een formaliteit. Als de spits het even goed doet als een zekere Benteke dan is hij zijn geld dubbel en dik waard.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s